Om optimaal te kunnen bepalen waar goederen vandaan komen, waar ze zich op dit moment bevinden en waar ze uiteindelijk naartoe gestuurd zijn dient een bedrijf een tracking en tracing systeem op te zetten. In de praktijk kan tracking and tracing informatie van cruciaal belang zijn en u veel geld besparen. Voor sommige bedrijven is het zelfs verplicht (General Food Law, BRC, HACCP, IFS, Pharma).
Terugroepactie
Bijvoorbeeld wanneer er onverhoopt iets mis blijkt te zijn met uw producten en deze moet terugroepen uit de markt (recall). Dit hoeft niet aan uw productie te liggen maar dat kan ook gebeuren als een van uw leveranciers problemen heeft met zijn producten. Op dat moment moet over de benodigde informatie beschikken zodat u alleen beperkt aantal producten uit de markt moet terughalen. Heeft u niet de juiste informatie bij wie deze producten zijn terechtgekomen zult u als voorzorg een veel groter aantal producten moeten terugroepen. De kosten hiervan kunnen enorm oplopen.
Bij een recall actie is het noodzakelijk om exact te kunnen achterhalen welke grondstoffen u heeft verwerk in welke eindproducten en aan welke klanten deze zijn verkocht. Deze informatie kunt u aanvullen met de medewerkers die aan de producten hebben gewerkt, bewerkingstijden en welke procesvariabelen zoals temperatuur, druk of actief recept zijn toegepast. Deze informatie is niet alleen noodzakelijk bij terugroep acties maar helpt u ook uw eigen processen inzichtelijk te maken en biedt handvatten voor verbeteringen.
Product tracking
Essentieel in bij product tracking is het gebruik van unieke serienummers en/of batchnummers en een adequate registratie daarvan in de gehele keten.
Registratie middels barcode scanning werkt efficient en betrouwbaar. Registratie van het unieke productnummer, tijdstip, locatie, medewerker en andere procesparameters geeft de mogelijkheid tot uitgebreide rapportages waarmee niet aan de tracking and tracing verplichting wordt voldaan maar ook inzicht geeft in procesverbeteringen.